Empirisme et subjectivité PDF

Na een studie filosofie aan de Sorbonne gaat Deleuze lesgeven empirisme et subjectivité PDF diverse Lycea en later ook universiteiten. Zijn eerste boeken gaan over Hume en Bergson.


In 1962 publiceert hij zijn eerste belangrijke werk: Nietzsche et la philosophie. In 1969 haalt Michel Foucault Deleuze, die op dat moment in Lyon werkt, terug naar Parijs om les te gaan geven aan de ‘experimentele’ campus van de Universiteit van Parijs VIII te Vincennes, die is opgericht na de studentenopstand van 1968. In 1987 gaat hij met pensioen. Deleuze beschouwde zichzelf als een empirist en een vitalist. Hij wordt wel gezien als een postmoderne denker, of meer specifiek een poststructuralist, zoals ook bijvoorbeeld Michel Foucault en Jacques Derrida. Filosofie was voor Deleuze niet een losstaande reflectie op de wereld, maar een schepping van nieuwe ideeën en concepten in de wereld. Zijn werk heeft ook diverse kunstenaars en architecten beïnvloed.

1973 – Capitalisme et Schizophrénie I. 1980 – Capitalisme et Schizophrénie II. 1991 – Qu’est-ce que la philosophie? Leen Bolle en Sjoerd van Tuinen, ‘Gilles Deleuze’, in: Bram Ieven et al. Denkers en thema’s voor de 21e eeuw, Amsterdam: Boom 2011, p. Anneke Smelik, ‘De kunst van de ontmoeting.