L’hôtel et l’église des Invalides PDF

Hieronder staat een lijst van bezienswaardigheden in Parijs. Per hoofd worden de bezienswaardigheden genoemd in de volgorde van het nummer van het arrondissement van Parijs waar ze staan. Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, is de l’hôtel et l’église des Invalides PDF in de wereld, die het meeste door toeristen wordt bezocht.


In 2013 zijn meer dan 32 miljoen toeristen in Parijs geweest. De Axe historique is een lijn van historische monumenten, gebouwen en doorgangen, die van het Louvre in het centrum naar de Grande Arche in la Défense in het westen loopt. De bruggen en eilanden, respectievelijk over en in de Seine, worden in de richting stroomop gegeven. De arrondissementen vormen een onderdeel van de bestuurlijke indeling van Parijs, dus staan niet hier bij de bezienswaardigheden in Parijs.

De volgorde is weer die van de arrondissementen. In het Frans is het gebruikelijk avenue, boulevard, rue of place aan het begin van een straatnaam met een kleine letter te schrijven. In het Nederlands wordt die gewoonte niet overgenomen, worden straatnamen, ook in Parijs, met een hoofdletter geschreven. Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Paris op Wikimedia Commons. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 jun 2018 om 19:51.

Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Saint-Paul-Saint-Louis is a church on rue Saint-Antoine in the Marais quarter of Paris. Next door to the church is the Lycée Charlemagne, also founded by the Jesuits.