Les Natures mortes de Genis PDF

Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. La Les Natures mortes de Genis PDF Museu Víctor Balaguer, ubicada al municipi de Vilanova i la Geltrú, va ser fundada l’any 1884 per Víctor Balaguer. Fou en aquest context de desenvolupament econòmic de la ciutat que nasqué la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.


El 1880 ja havia decidit que estaria localitzada a Vilanova i la Geltrú i que el seu arquitecte seria Jeroni Granell. Es tractaria del primer edifici creat de nova planta a Catalunya per a complir les funcions de biblioteca-museu. De fet, la construcció de museus no era gens habitual en aquells anys. El 7 de gener de 1882, Víctor Balaguer va comprar formalment a Francesc Gumà Ferran, promotor de l’arribada del ferrocarril a Vilanova, un solar que comprenia una superfície d’uns 3. L’acabament i inauguració del nou edifici data de 1884, segons consta en una làpida clavada a la façana. El volum i la riquesa del fons bibliogràfic que Don Víctor havia acumulat amb els anys era extraordinari abans ja de concebre la fundació. Va ser gràcies a la seva influència i habilitat que va reunir, amb pocs anys, un autèntic museu de pintura i escultura.

Tres anys després de la inauguració se’n va fer ja una primera ampliació, dirigida per l’arquitecte Bonaventura Pollés i Vivó. La gran quantitat de material que començà a arribar ja des dels primers anys va fer necessari pensar en l’ampliació de la Biblioteca Museu. Durant uns anys el Llegat 56 es va exposar al Castell de la Geltrú. Durant la Guerra Civil Espanyola el Comitè de Defensa Local va vetllar per l’edifici. Al seu torn, la Generalitat de Catalunya va nomenar Joan Ventosa i Roig responsable de la institució durant aquest període. El 1979 es van reparar les cobertes sota la direcció de l’arquitecte Jordi Ambrós, reparacions encarregades pel Ministeri de Cultura.

Vuit obres eren propietat del Museo del Prado, nou del Museu d’Art Modern de Barcelona i les 35 restants del mateix museu. La Biblioteca Museu Víctor Balaguer no ha parat de créixer i de rebre donacions durant els seus anys de vida. Museu secció del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Museu Víctor Balaguer consta de 8.

El llegat fundacional, és a dir, tot el volum d’objectes que ingressa des de 1884 fins a 1901, està format aproximadament per 2. Actualment el catàleg de la Biblioteca supera els 100. El 2004 va traslladar-se a la Casa Castrofuerte, just darrere de l’edifici històric. El 2008 el Museu comptava aproximadament amb 17. Actualment s’ofereixen activitats per a diferents públics. Actualment la Biblioteca Museu Víctor Balaguer ocupa 2 edificis de Vilanova i la Geltrú. Casa Marquès de Castrofuerte, on es troben el servei de consulta de la biblioteca i les oficines del centre.