Nord-Pas-de-Calais Picardie PDF

Promotion fournit des solutions d’hébergement et d’accueil adaptées et de qualité pour les populations qui en ont le plus besoin en Picardie et dans le Nord-Pas-de-Nord-Pas-de-Calais Picardie PDF. Nous proposons des résidences pour étudiants à Amiens, Saint-Quentin, Soissons, Château-Thierry, Laon, Chauny, Beauvais, Compiègne et Maubeuge. Pour les personnes âgées et les seniors, nous proposons des logements spécifiquement adaptés en résidences sociales à Guise, Sinceny et Château-Thierry, dans le département de l’Aisne en Picardie.


Tout ce qu’il faut savoir en trois grandes parties pour : Organiser son voyage ; Comprendre le pays ; Découvrir les sites ; Les étoiles des sites touristiques en un coup d’oeil sur la carte à l’intérieur de la couverture ; Une sélection d’adresses de charme tout budget : Hôtels et chambres d’hôte ; Restaurants et tables d’hôte ; Sorties et achats.

Enfin, nous mettons à disposition de nos partenaires sociaux des logements et des solutions d’hébergement spécifiques d’insertion pour les publics en difficulté : Centres d’Hébergement et de Réinsertion Sociale, Centre d’Accueil de Demandeurs d’Asile, Centre maternel, Accueil d’urgence, veille sociale 115 et SAO. TER Nord-Pas-de-Calais was het regionale openbaar-vervoersnetwerk van de Franse vroegere regio Nord-Pas-de-Calais. De regio’s zijn de opdrachtgever voor de regionale bus- en treindiensten. Het regionaal spoornet heeft 1300 km spoorlijn, heeft 18 lijnen in de dienstregeling en bedient 211 stations. Het TER spoornet is het grootste regionaal spoornet op dat van TER Rhône-Alpes na.

De streek kent veel industrie en er waren vroeger veel kolenmijnen. Hierdoor is een dicht spoorwegnet ontstaan. Hoewel veel spoorlijnen zijn opgeheven resteert een groot spoornet met regionale knooppunten waarvan dat van Rijsel het grootste is. Er zijn stoptreinen en op de hoofdlijnen rijden sneldiensten. Na de afschaffing van de internationale treinen via Bergen en Aulnoye heeft tijdelijk een pendeldienst tussen Bergen en Aulnoye gereden om de aansluitingen voor lokale reizigers over te nemen.

Deze dienst is bij gebrek aan belangstelling opgeheven, waardoor het bijvoorbeeld niet meer mogelijk is per trein van Bergen naar Saint-Quentin te reizen. TGV’s die ingezet worden voor het regionaal vervoer tussen Rijsel en de kust via de hogesnelheidslijn. Omdat voor het TER verkeer de eerste klas is afgeschaft, mogen de reizigers ook de eerste klasse zitplaatsen gebruiken. De TGV’s van Arras naar Duinkerke zijn niet toegankelijk voor TER-reizigers. Deze TER GV treinen worden door de regio gesubsidieerd. De hogesnelheidslijn tussen Rijsel en Calais heeft voldoende capaciteit over.

Er worden standaard TGV-treinstellen gebruikt die ook ingezet worden voor diensten in heel Frankrijk. Frankrijk heeft in tegenstelling tot andere landen waar op hogesnelheidslijnen gereden wordt, geen hogesnelheidsmaterieel dat geschikt is voor « regionale » hogesnelheidstreinen. Vanwege het succes heeft de regionale overheid in 2009 een extra treinstel ingezet op een spitstrein om voldoende zitplaatsen te hebben. Er is nog een TER GV van Arras naar Lille Europe.