Pierre curie PDF

Voor hun onderzoek naar de stralingsfenomenen pierre curie PDF door Henri Becquerel. Hij bezocht geen middelbare school, maar werd door zijn vader opgeleid voordat hij op 16-jarige leeftijd werd toegelaten tot de Sorbonne. Twee jaar later behaalde hij zijn licence ès sciences physiques. Toen in 1894 Marie Skłodowska bij hem kwam voor advies voor haar onderzoek, ontstond liefde op het eerste gezicht.


Op 26 juli 1895, kort na zijn aanstelling, huwde hij Marie. Als huwelijksreis maakten ze een fietstocht door Bretagne. Antoine Henri Becquerel, werkte Curie, samen met zijn vrouw Marie Skłodowska, vanaf 1897 aan het onderzoek naar radioactiviteit. Dit werk werd verricht onder moeilijke omstandigheden, omdat ze niet over een goed uitgerust laboratorium konden beschikken. Voor deze ontdekking werd aan Curie het Legioen van Eer toegekend, maar Curie weigerde dit, omdat hij geen behoefte had aan een onderscheiding, maar aan onderzoeksfaciliteiten. Ook deed Pierre onderzoek naar de gevolgen van radioactiviteit op het menselijke lichaam. Hij bond een radiumpreparaat op zijn arm en liet dat een dag zitten.

De ontstane brandwond genas slechts langzaam, de arm begon te vervellen en stootte de oude huid af. In 1904 werd Curie hoogleraar aan de faculteit natuurwetenschappen aan de Sorbonne, een leerstoel die speciaal aan hem werd toegekend. Hij had daardoor eindelijk toegang tot betere faciliteiten en drie medewerkers: een laboratoriumchef, een amanuensis en een laborant. Marie werd benoemd tot chef de travaux, hoofd van de laboratoriumwerkzaamheden. Canon van de Natuurkunde, Veen Magazines, 2009, Blz. Développement, par pression, de l’électricité polaire dans les cristaux hémièdres à faces inclinées. Comptes rendus hebdomadaires des séances de l’Académie des sciences 91: 294-295 .