Troyes en Champagne PDF

Pas de chargement inférieur à 15. Frankrijk, en is de hoofdplaats van het departement Aube in de regio Grand Est. Het was een van de plaatsen waar troyes en Champagne PDF de hoge middeleeuwen de jaarmarkten van Champagne werden gehouden. Tricassen zich in het gebied rond Troyes.


Via Agrippa aangelegd in opdracht van Marcus Vipsanius Agrippa. Volgens de legende werd in 451 Attila de Hun bij de poorten van de stad tegengehouden door bisschop Lupus, en werd een plundering voorkomen. De Noormannen brandden Troyes geheel plat in 892. Pas in de jaren 924-925 versloeg bisschop Ansegis van Troyes, met hulp van andere edelen, de Vikingen.

In de 9e en 10e eeuw vormde de familie Vermandois het graafschap van Troyes. In de 11e eeuw kwam de familie Blois aan de macht. Bij de onderhandelingen van het verdrag van Troyes verbleef het Franse koningspaar Karel VI de Waanzinnige en Isabella van Beieren landurig in Troyes. Het begin van het geslacht van de graven van Champagne begon met Hendrik I van Champagne. Eveneens begonnen in deze periode de jaarmarkten van Champagne. In 1285 werd Troyes, samen met Champagne en Navarra, toegevoegd aan het Franse koninkrijk. Dit kwam door het huwelijk van Johanna van Navarra, de laatste gravin van de Champagne, met de latere koning Filips de Schone.

Het Verdrag van Troyes, dat in 1420 hier getekend werd door de Franse koningin Isabella van Beieren, de hertog van Bourgondië en de Engelse koning, betekende een keerpunt in de Honderdjarige Oorlog. De middeleeuwse schrijver Chrétien de Troyes heeft hier gewoond en is er misschien geboren. In de gemeente ligt spoorwegstation Troyes. Troyes AC is de professionele voetbalclub van Troyes en speelt in het Stade de l’Aube.